Thursday

Set Berpantang Shaklee - Untuk Penjagaan dan Kesihatan Ibu

Ramai bakal ibu yang bertanya tentang set berpantang/ lepas bersalin atau dalam omputehnya confinement.. jadi iols nak share fungsi tentang set bersalin Shaklee yang asas :-

Set ini lengkap untuk 40 hari tempoh berpantang. Kini anda tak perlu risau lagi kerana set ini amat sesuai sekiranya anda menyusukan bayi. Ia tidak mengandungi sebarang bahan aktif yang berbahaya ataupun herba yang tidak sesuai untuk bayi yang menyusu.

✔ Vita-Lea® Iron Formula:
Memandangkan ibu-ibu kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu-ibu perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih, lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.
✔ B-Complex:
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B-Complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B-Complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

✔ Sustained Release Vita-C 500 mg:
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan Vitamin C secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan Vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup Vitamin C dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.


✔ Zinc Complex:
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.


Ini adalah set bersalin yang asas. Kalau nak yang full set pun ada.

Jangan segan-segan untuk  hubungi saya.

Ruzidah bt Abdullah || Shaklee ID : 933174
✎ SMS/WHATSAPP: 0136691930
✉ email: ruzidah@gmail.com

COD SEKITAR BANTING dan DENGKIL
POS KE SELURUH MALAYSIA